dla 2 głodnych osób
100 g brązowego ryżu, albo basmati jeśli jesteście głodni i nie wytrzymacie 30 minut gotowania
1 duża cebula
2 jajka
1/2 puszki pomidorów w całości
liść laurowy
kolendra, imbir suszony, kumin, papryka słodka, kurkuma
sól, pieprz
natka pietruszki/kolendra
olej kokosowy
Ryż gotujemy w osolonej wodzie z liściem laurowym. W osobnym garnku gotujemy jajko. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju kokosowego. Pokrojona w kostkę cebulę podsmażamy z przyprawami - aromatyczne przyprawy radzę dodawać ostrożnie, żeby nie przesadzić, bo danie będzie niezjadliwe:)
Do podsmażonej cebuli dodajemy pomidory i chwilę gotujemy. Na końcu łączymy sos z ryżem i chwilę gotujemy razem.
Podajemy z jajkiem pokrojonym na ćwiartki.
Smacznego!